Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee www.lapinte-palvelutarjotin.fi -sivustoa ja on laadittu 23.9.2020 sekä päivitetty 3.3.2021.

Sivusto on julkaistu vuonna 2018 ja sitä ylläpitää Lapin TE-toimisto. Sivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään verkkopalvelulta saavutettavuutta.

Sivuston saavutettavuusarvio perustuu tällä hetkellä Lapin TE-toimiston tekemään omaan arvioon. Sivuston arvioinnissa on käytetty apuna WAVE-työkalua (wave.webaim.org). Sivusto täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain, puutteita on vielä joissakin toimisto-ohjelmistojen liitetiedostoissa (pdf), linkkitekstien värikontrasteissa ja otsikkotasojen järjestyksessä.

Sivuston kehittäminen on vielä kesken, ja kehitystyön edetessä myös saavutettavuuspuutteet korjataan. Kehitystyö sisältää muun muassa sivuston visuaalisen ulkoasun muuttamisen TE-palveluiden brändin mukaiseksi, ja tässä yhteydessä visuaaliseen sisältöön liittyvät puutteet korjataan. Sivusto esittelee Lapin TE-toimiston tarjoamia palveluita, joten www.te-palvelut.fi ja www.toimistot.te-palvelut.fi -verkkopalveluita koskeva versiouudistus ja Työmarkkinatorin käyttöönotto tulevat vaikuttamaan myös www.lapinte-palvelutarjotin.fi -sivuston kehittämiseen ja kehittämisen aikatauluun. Sivuston saavutettavuuspuutteiden korjaamisesta kerrotaan tässä selosteessa maaliskuussa 2021.

Huomiot ja palautteet sivuston saavutettavuudesta voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen tiedotus.lappi@te-toimisto.fi. Palautteessa voit tarvittaessa pyytää tarvitsemaasi sisältöä saavutettavassa muodossa. Vastaamme sinulle kahden viikon kuluessa. Jos et ole tyytyväinen meiltä saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta kahden viikon aikana lainkaan, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Tarkat ohjeet ilmoituksen tekemiseen ja tiedot siitä, miten asia käsitellään, löydät Etelä-Suomen aluehallintoviraston verkkosivuilta: Oikeutesi (Etelä-Suomen aluehallintovirasto, saavutettavuusvaatimukset.fi).

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

ANNA PALAUTETTA