Työkokeilu

Alanvaihto edessä – ehkäpä olosuhteiden pakosta?

TE-palvelujen työkokeilu on lyhytkestoinen jakso, jonka aikana asiakas pääsee selvittämään mahdollisuuksiaan työllistyä juuri tietyn alan työhön. Työkokeilu mahdollistaa siis ajan, jonka aikana jokainen osallistuja pääsee selvittämään omia uravaihtoehtojaan. Tämä auttaa laittamaan jalan halutun työpaikan oven väliin, kun pääset näyttämään osaamistasi ja motivaatiotasi työtä kohtaan.

Työkokeiluun osallistuminen perustuu aina työnhakijan tarpeisiin, ja se on tarkoitettu ensisijaisesti ammatillista koulutusta vailla oleville, sekä ammatinvaihtajille. Työkokeilulla tuetaan myös työnhakijan paluuta työmarkkinoille esim. pitkittyneen työttömyyden jälkeen. Työkokeilupaikkaa kannattaa hakea aina itse, mutta myös TE-palveluista saat tietoa sopivista työnantajista, jotka voivat ottaa sinut työkokeiluun. Samalla voidaan selvittää, mitä muuta mahdollista tukea tarvitset työelämään palaamiseksi.

Työkokeilun aikana saat samaa etuutta kuin työttömänä ollessasi. Jos olet sopinut työkokeilusta työllistymissuunnitelmassa tai sitä korvaavassa suunnitelmassa, voit saada työttömyysetuuden myös korotettuna. Korotusosan maksamisesta päättää aina työttömyysetuuden maksaja, eli työttömyyskassa tai Kela.

Korvaukseksi palvelusta aiheutuvista kustannuksista voit saada osallistumispäiviltä kulukorvausta.  Jos et saa sitä työttömyysetuuden maksajalta, TE-toimisto voi maksaa harkinnanvaraista kulukorvausta.

Haluatko lisätietoa?

LUE LISÄÄ