Työttömyystuella tuettu omaehtoinen opiskelu

Oletko vähintään 25-vuotias ja kiinnostunut työttömyysetuudella tuetusta omaehtoisesta opiskelusta?

Omaehtoinen opiskelu voi parantaa ammattitaitoasi ja mahdollisuuttasi säilyttää jo olemassa oleva työpaikka. Opiskelu on alasta riippumatta ehdottoman tärkeää ammattitaitoa kasvatettaessa. Tuetun opiskelun koulutuspalvelut tuottaa oppilaitos ja etuuden maksaa joko Kansaneläkelaitos tai työttömyyskassa. TE-toimisto ei siis hanki koulutusta, eikä valitse opiskelijoita koulutukseen kuten työvoimakoulutuksessa. Ennen koulutusta TE-toimisto kuitenkin arvioi, parantaako koulutus ammattitaitoasi ja mahdollisuuksiasi työmarkkinoilla ja täyttyvätkö muut edellytykset omaehtoisen opiskelun tukemiselle.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä TE-toimistoosi mahdollisimman varhaisessa vaiheessa esim. jättämällä yhteydenottopyyntö Oma asiointi -palvelun kautta.

Työttömyysetuutta voi saada opiskelun ajalta, jos hakija on:

  • ilmoittautunut TE-toimistoon työnhakijaksi ja työnhaku on voimassa
  • vähintään 25-vuotias
  • TE-toimiston arvion mukaan koulutuksen tarpeessa ja opiskelu parantaa ammattitaitoa ja mahdollisuuksia työmarkkinoilla
  • sopinut työllistymissuunnitelmassa opintojen tukemisesta työttömyysetuudella ennen opintojen aloittamista

Tutustu myös valtakunnallisiin sivuihin, joissa kerrotaan tarkemmin:

  • työttömyysetuuden saamisen edellytyksistä opiskeluaikana
  • mihin opintoihin voi saada työttömyysetuutta
  • tuen määrästä ja sen maksamisesta

Lisätietoja työttömyysetuudella tuetusta omaehtoisesta opiskelusta saat TE-puhelinpalveluiden koulutusneuvonnasta. Koulutusneuvontaan voit olla yhteydessä ma-to 8-17, pe 10-17 (kesäaikana 17.6.-9.8. klo 8-16) puhelimitse 0295 020 702 tai sähköpostilla koulutusneuvonta@te-toimisto.fi.

Tämän jälkeen toimita Lapin TE-toimistoon seuraavat lomakkeet täytettynä:

Perustelut koulutustarpeelle -lomake (suomi.fi)

Koulutuspalvelun tuottajan selvitys TE- toimistolle työttömyysetuudella tuettavaksi suunnitelluista opinnoista (suomi.fi)

Lomakkeet voit toimittaa sähköisesti osoitteeseen kirjaamo.lappi(at)te-toimisto.fi tai postitse osoitteeseen Lapin TE-toimisto, PL1000, 96101 Rovaniemi. Otamme TE-toimistosta sinuun yhteyttä heti, kun lähetetyt asiakirjat ovat käsittelyvuorossamme.

Haluatko lisätietoja?

Lisätietoja työttömyysetuudella tuetusta omaehtoisesta opiskelusta saat TE-puhelinpalveluiden koulutusneuvonnasta

LUE LISÄÄ