Palkkatuki

Mikä olikaan palkkatuen päiväkohtainen tuki ja kuka sitä voi hakea?

Palkkatuen tarkoitus on parantaa tuella palkattavan henkilön ammatillista osaamista ja avoimille työmarkkinoille sijoittumista. Palkkatuki on TE-toimiston harkinnanvarainen palvelu, jota myönnettäessä lähtökohtana on aina työhakijan palvelutarve. Työnantaja hakee palkkatukea suoraan TE-toimistolta.

TE-toimisto etsii asiakkailleen soveltuvia palkkatukipaikkoja, mutta myös sinä itse voit olla tässä aktiivinen ja markkinoida itseäsi työnantajille palkkatuella, mikäli täytät tuen myöntämisen ehdot. Huomioi, että työsuhde ei koskaan saa alkaa ennen kuin päätös tuen myöntämisestä on tehty.

Palkkatuen päiväkohtainen tuki on prosenttiperusteinen; enintään 50 % palkkakustannuksista ja kestoltaan enintään 12 kuukautta. Tuen määrä on sitä korkeampi ja kesto sitä pidempi, mitä kauemmin henkilö on ollut työtön ennen palkkatuen myöntämistä. Palkkatuella tuetun henkilön tuottavuus tarjotussa työssä on alentunut siksi, että ammatillisessa osaamisessa on puutteita.

Haluatko lisätietoa?

Kysy lisätietoja palkkatuesta omalta asiantuntijaltasi. Tarvittaessa yhteydenotot: palkkatuki.lappi@te-toimisto.fi, puh. 0295 039 506

LISÄÄ